Ouă fierte cu garnitură de spanac cu sos alb şi jambon tocat
PrinteazaOuă fierte cu garnitură de spanac cu sos alb şi jambon tocat din: oua, spanac, usturoi, sare, nucsoara, unt, faina, lapte, jambon afumat
Ingrediente:
- 12 ouă
- 1,800 kg spanac
- 5 căţei usturoi
- sare
- nucşoară rasă
- 150 g unt
- 1/2 lingură făină
- 3 pahare lapte
- 80 g jambon afumat
Mod de preparare:
Spanacul se curăţă, se spală bine şi se fierbe in apă cu sare, apoi se scurge sc toacă şi se amestecă cu 60 g unt, usturoiul tocat şi nucşoara.
Se face un sos alb din 90 g unt, făină, lapte şi sare, şi jumătate din sos se amestecă cu spanacul şi se mai fierbe 4 -5 minute.
Spanacul se aşază pe un platou, deasupra se pun ouăle calde fierte. Se napează cu restul de sos fierbinte şi se presară cu jambonul tocat.
Pofta buna!