Ouă fierte în aspic cu garnitură de rasol de peşte, icre şi maioneză cu castraveciori acri
PrinteazaOuă fierte în aspic cu garnitură de rasol de peşte, icre şi maioneză cu castraveciori acri
- 18 ouă proaspete
- 600 g somn
- 150 g icre
- 3/4 l aspic
- 150 g ulei
- 2 gălbenuşuri
- 3 catraveciori acri
- 1 legătură pătrunjel
- 1ceapă
- 1 morcov
Mod de preparare:
Peştele se fierbe cu ceapă, morcov şi sare. Cînd s-a răcit se taie în 18 escaloape.
Ouăle se fierb 7 minute, se pun în apă rece şi se curăţă de coajă. Escalopurile de peşte se pun într-un platou şi peste fiecare se pune cîte un ou, apoi se dă la frigider.
Cînd a început să gelifieze aspicul, se napează ouăle si se dau din nou la frigider.
Cînd se servesc, se pun pe fiecare ou cîteva icre.
Separat se serveşte o maioneză cu catraveciorii tocaţi şi pătrunjelul la fel.
Pofta buna!