Oua florentine

Printeaza

Oua florentine din: spanac, unt, sare, nucsoara, oua, cascaval.

Ingrediente:

  • 2 pumni de spanac
  • 30 g unt
  • sare
  • nucsoara pisata
  • 2 oua
  • cascaval ras

 

Mod de preparare:

Oua florentine: Se alege spanacul, se spala, se rupe bucati si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie.

Se amesteca cu untul, se adauga sare si nucsoara si se pune in doua forme mici de iena.

Din oua se fac ochiuri romanesti (se sparg si se fierb in apa clocotita cu putin otet, pana ce se incheaga), se aseaza cate un ochi in fiecare forma, se presara deasupra cascavalul ras si se baga la cuptorul incins la 180C.

Se lasa 10-15 minute, pana ce se topeste cascavalul.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Mâncare de spanac cu ouă ochiuri

Mâncare de spanac cu ouă ochiuri –  este o rețetă tradițională, perfectă pentru o masă rapidă și sănătoasă. Spanacul, cunoscut pentru conținutul său bogat în fier și vitamine, se combină excelent cu ouăle, oferind o masă echilibrată și plină de proteine. Spanacul a fost folosit pentru prima dată în Persia antică și a devenit popular […]

Înghețată de Casă cu Lapte și Ouă

Înghețată de Casă cu Lapte și Ouă – un desert clasic și delicios, perfect pentru zilele călduroase de vară. Preparată din ingrediente simple și naturale, această înghețată are o textură cremoasă și un gust bogat care vă va aminti de copilărie. Înghețata este un desert care datează de mii de ani, originile sale fiind atribuite […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.