Ouă in forme

Printeaza

Ouă in forme

Ingrediente:

  • 10 ouă
  • 100 g unt
  • 2 linguri parmezan ras
  • zeamă de carne
  • sare

 

Mod de preparare:

Ouă in forme: Ungem cu unt 10 forme speciale, care merg la cuptor. Punem cîte un ou în fie­care, presărăm puţin parmezan (sau caş­caval) ras ; adăugăm o bucăţică de unt cit o alună, puţină zeamă de carne şi puţină sare.

Aşezăm formele pe o tavă sau într-o cratiţă cu puţină apă fierbinte. Dăm la cuptor, la foc potrivit, sau pe plită, lăsîndu-le să stea 8—10 minute. Ouăle tre­buie să rămînă moi, ca ochiurile. Dacă cuptorul este prea tare, scoatem ouăle mai înainte.

Punem un şervet pe o farfurie de servit şi aşezăm deasupra formele, apoi servim. La fundul formelor putem pune şuncă tăiată ca tăiţeii, apoi ouăle, parmezan, unt şi dăm la cuptor.

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. Cine a incercat reteta asta? E buna?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.