Ouă in forme
PrinteazaOuă in forme
Ingrediente:
- 10 ouă
- 100 g unt
- 2 linguri parmezan ras
- zeamă de carne
- sare
Mod de preparare:
Ouă in forme: Ungem cu unt 10 forme speciale, care merg la cuptor. Punem cîte un ou în fiecare, presărăm puţin parmezan (sau caşcaval) ras ; adăugăm o bucăţică de unt cit o alună, puţină zeamă de carne şi puţină sare.
Aşezăm formele pe o tavă sau într-o cratiţă cu puţină apă fierbinte. Dăm la cuptor, la foc potrivit, sau pe plită, lăsîndu-le să stea 8—10 minute. Ouăle trebuie să rămînă moi, ca ochiurile. Dacă cuptorul este prea tare, scoatem ouăle mai înainte.
Punem un şervet pe o farfurie de servit şi aşezăm deasupra formele, apoi servim. La fundul formelor putem pune şuncă tăiată ca tăiţeii, apoi ouăle, parmezan, unt şi dăm la cuptor.
Poftă bună!
Cine a incercat reteta asta? E buna?