Oua in aspic cu maioneza
PrinteazaOua in aspic cu maioneza din: oua, ceapa, sunca, ardei, broccoli, legume, maioneza, gelatina, otet, sare, salata.
Ingrediente:
- 5 ouă fierte
- o ceapă
- 250 g şuncă
- un ardei gras roşu
- 100 g broccoli
- 250 g legume congelate
- 250 g maioneză
- un plic gelatină
- 2 linguri oţet
- sare
Mod de preparare:
Curăţă ouăle de coajă. Mărunţeşte 4 ouă, şunca, ardeiul şi ceapa. Rupe broccoli în bucheţele şi fierbe-le 3 minute, apoi răceşte-le sub jet de apă.
Amestecă toate legumele cu şunca şi maioneza. Clocoteşte 300 ml apă cu o lingură de condimente uscate. Ia de pe foc, dizolvă gelatina şi amestecă bine.
Adaugă oţet după gust. Când începe să se închege, toarnă gelatina peste legumele puse într-o formă, condimentează cu sare şi piper şi adaugă şi cele două ouă întregi.
Pofta buna!