Oua in sos de mustar si piure din cartofi si morcovi
PrinteazaOua in sos de mustar si piure din cartofi si morcovi din: mustar, smantana, vin, supa de carne, condimente, oua, morcov, unt, lapte, sare, patrunjel.
- 3 linguri muştar de Dijon
- 250 g smântână
- 4 linguri vin alb
- supă de carne
- 1 lingură condimente din legume
- 4 ouă
Piure:
- 1 morcov mare, fiert
- 600 g cartofi
- 1 lingură unt
- 100 ml lapte
- sare
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Intr-o oală se amestecă muştarul cu smântână, vinul şi cca 4 linguri de supă. Se fierbe puţin şi se asezonează cu condimentele din legume. Dacă este nevoie, sosul de muştar se mai subţiază cu puţină supă. Se fierb ouăle, tari, în apă sărată. După ce s-au răcit, se curăţă de coajă şi se taie jumătăţi.
Se curăţă cartofii şi se fierb în apă sărată, până când se înmoaie. Se scurg de apă şi se pun într-un blender. Se adaugă morcovul fiert şi tăiat feliuţe, laptele, untul şi sarea şi se mixează până când se obţine un piure cremos.
La sfârşit, se adaugă pătrunjelul tocat. Jumătăţile de ou cu sos de muştar se servesc alături de piureul de legume.
Poftă bună!