Oua in sos de mustar si piure picant
PrinteazaO reteta de oua cu dovlecel, arpagic, rosie, margarina, frisca, supa instant, mustar iute, miere, piure si hrean.
- 1 dovlecel mic (50 g)
- 1 arpagic
- 1 roşie
- 1 linguriţă margarină
- 1 lingură frişcă
- 1 vârf de cuţit supă instant
- 1 linguriţă amidon
- 1/2-1 linguriţă muştar iute
- puţină miere
- 1/2 pachet piure instant
- 1 vârf de cuţit hrean
Mod de preparare:
Fierbeţi ouăle tari. Turnaţi apă rece peste ele şi curăţaţi-le de coajă. 2 Pregătiţi legumele. Curăţaţi dovlecelul şi tăiaţi-l cuburi mici. Curăţaţi arpagicul şi tocaţi-l fin.
Tăiaţi roşiile în patru, îndepărtaţi-le seminţele, apoi tăiaţi-le cuburi. Incălziţi margarina, apoi căliţi arpagicul. Adăugaţi cuburile de dovlecei şi căliţi-le, de asemenea. Adăugaţi 75 ml apă şi smântână.
Daţi într-un clocot şi adăugaţi supa instant. Adăugaţi amidonul şi fierbeţi circa 1 minut. Condimentaţi cu muştar, miere, sare şi piper. Adăugaţi cuburile de roşii şi fierbeţi sosul.
Pentru piure fierbeţi 175 ml apă cu un praf de sare. Luaţi vasul de pe foc, adăugaţi laptele şi încorporaţi piureul instant. Condimentaţi-I cu hrean. Serviţi-l cu ouăle şi sosul de muştar şi dovlecei.
Poftă bună!