Oua jumari cu ciuperci
PrinteazaOua jumari cu ciuperci din: ciuperci, oua, ardei, ghimbir, ceapa, coriandru, sos de soia, piper, ulei.
- 3 zbârciogi uscaţi
- 3 ciuperci
- 1 ardei iute roşu
- 10 g ghimbir
- 2 fire de ceapă verde
- 2 fire de coriandru
- 4 ouă
- 2 linguriţe de sos de soia
- 1 priză de piper
- 1 linguriţă de ulei de arahide
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Ciupercile uscate se acoperă complet cu apă fierbinte şi se lasă circa 15 minute să se hidrateze.
Se spală ardeiul iute, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii subţiri. Ghimbirul se cojeşte şi se toacă mărunt, iar ceapa verde se curăti. se spală şi se taie rondele. Se spală coriandrul, se scutură de apă şi se aleg doar frunzuliţele.
Ciupercile se mai clătesc o dată cu apă, apoi se pun la scurs într-o strecurătoare şi se taie în bucăţi. Se bat ouăle şi se încorporează sosul de soia, piperul şi uleiul de arahide.
Se toarnă uleiul în wok-ul încins şi se sotează rapid ciupercile. Se adaugă în wok restul ingredientelor, cu excepţia ouălor şi a coriandrului, şi se amestecă cu ciupercile.
Se toarnă pe deasupra amestecul de ouă si se prăjeşte totul până când ouăle încep să se coaguleze. Masa coagulată se împinge spre margini.
La final, ouăle jumări se aranjează pe farfurii şi se servesc cu coriandru presărat pe deasupra.
Oua jumari cu ciuperci
Pofta buna!