Ouă jumări cu garnitură de foitaj, midii sau scoici şi fileuri de anşoa

Printeaza

Ouă jumări cu garnitură de foitaj, midii sau scoici şi fileuri de anşoa

Ingrediente:Ouă jumări cu garnitură de foitaj, midii sau scoici şi fileuri de anşoa

  • 12 ouă
  • 35 midii sau scoici
  • 6 fileuri de anşoa
  • 100 g unt
  • 1/2 lingură făină
  • sare
  • cayenne sau boia iute
  • 3/4 pahar lapte
  • 1 tartă coaptă din foitaj
  • 150 g caşcaval.

 

Mod de preparare:

Midiile se poşază  5 minute cu puţină apă, sare şi 15 g unt.

Se fac jumările din 10 ouă şi se pun in tarta coaptă. Separat se face un sos alb din unt, făină, cayenne şi lapte şi se amestecă cu 2 gălbenuşuri, caş­cavalul ras si la urmă se incorporează şi albuşurile bătute spumă.

Această compoziţie se întinde pe suprafaţa jumărilor şi se dă la cuptor încins 5 minute.

Se serveşte imediat, garnisită cu fileurile de anşoa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.