Ouă jumări cu garnitură de foitaj, midii sau scoici şi fileuri de anşoa
PrinteazaOuă jumări cu garnitură de foitaj, midii sau scoici şi fileuri de anşoa
- 12 ouă
- 35 midii sau scoici
- 6 fileuri de anşoa
- 100 g unt
- 1/2 lingură făină
- sare
- cayenne sau boia iute
- 3/4 pahar lapte
- 1 tartă coaptă din foitaj
- 150 g caşcaval.
Mod de preparare:
Midiile se poşază 5 minute cu puţină apă, sare şi 15 g unt.
Se fac jumările din 10 ouă şi se pun in tarta coaptă. Separat se face un sos alb din unt, făină, cayenne şi lapte şi se amestecă cu 2 gălbenuşuri, caşcavalul ras si la urmă se incorporează şi albuşurile bătute spumă.
Această compoziţie se întinde pe suprafaţa jumărilor şi se dă la cuptor încins 5 minute.
Se serveşte imediat, garnisită cu fileurile de anşoa.
Pofta buna!