Oua jumari cu ciuperci din: ciuperci, oua, ardei, ghimbir, ceapa, coriandru, sos de soia, piper, ulei. Ingrediente: 3 zbârciogi uscaţi 3 ciuperci 1 ardei iute roşu 10 g ghimbir 2 fire de ceapă verde 2 fire de coriandru 4 ouă 2 linguriţe de sos de soia 1 priză de piper 1 linguriţă de ulei de […]
Oua jumari cu unt si patrunjel
PrinteazaOua jumari cu unt si patrunjel din: oua, sare, piper, apa, unt sau frisca, patrunjel.
- 8 ouă
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 4 linguriţe apă
- 25 g unt, pentru gătit
- 2 linguri unt moale sau frişcâ
- pătrunjel
Mod de preparare:
Intr-un castron se bat ouăle cu condimentele şi cu apa, 20-30 de secunde, până se amestecă albuşurile cu gălbenuşurile.
Fundul şi laturile tigăii se ung cu unt. Se toarnă ouăle în tigaie şi se dau la foc mic.
Se amestecă încet, continuu, în toată tigaia. în următoarele 2-3 minute, până se încălzesc treptat ouăle, pare că nu se întâmplă nimic. Brusc se vor îngroşa, formând un fel de budincă.
Se amestecă rapid, luând tigaia la intervale regulate de pe foc, până când ouăle sunt aproape de consistenţa dorită.
Se iau de pe foc, deoarce vor continua să se îngroaşe.
De îndată ce au consistenţa dorită, se adaugă amestecând untul moale sau frişca.
Se asezonează după gust, se pun pe un platou, se decorează cu pătrunjel şi se servesc.
Pofta buna!
poate iti place si:
Oua jumari cu branza rasa
Oua jumari cu branza rasa din: oua, telemea, ulei, paine cu cartofi, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 4-6 oua 200 g telemea 2-3 linguri cu ulei 4-6 felii de paine cu cartofi 2 linguri cu patrunjel verde tocat sare Mod de preparare: Spalati ouale, uscati-le in prosop curat, apoi spargeti-le in catron adanc. Bateti cu […]
Pofta buna!