Ouă la cuptor
PrinteazaOuă la cuptor
- 5 ouă
- 2 linguri smîntînă
- pătrunjel verde
- puţin unt
Mod de preparare:
Spălăm bine ouăle şi le fierbem răscoapte. Le scoatem, le punem în apă rece şi le tăiem în două, în lung, cu un cuţit bun. Golim jumătăţile de ou cu băgare de seamă ca să nu se strice; apoi aşezăm cojile pe o tăviţă.
Tocăm ouăle mărunt, cu sare şi piper. Le amestecăm într-un castron cu puţin pătrunjel verde tocat şi cu smîntînă. Umplem cojile de ou cu amestecul de mai sus, presărăm cu pătrunjel verde şi punem cîte o bucăţică de unt la mijlocul fiecărei jumătăţi de ou.
Dăm la cuptor şi lăsăm 10 minute să se încălzească. Le punem pe o farfurie acoperită cu un şerveţel. După dorinţă, putem adăuga la umplutură o ceapă mică, tăiată fin şi prăjită.
Poftă bună!
Poza aveti la reteta?