din: cotlet de miel, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, rozmarin, oregano, usturoi. Lamb Tagliata, o reinterpretare elegantă a clasicului steak de miel, este o rețetă ce promite să transforme orice masă într-o ocazie specială. Combinând frăgezimea cărnii de miel […]
Oua in malai
PrinteazaOua in malai din: malai, cas afumat, lapte, smantana, nuca, stafide, miere, unt, oua.
Ingrediente:
- 1 kg malai
- 400+200 g cas afumat
- 500 ml lapte dulce
- 900 g smantana
- 250 g nuca
- 200 g stafide
- 3 linguri miere de albine
- 100 g unt
- 10 oua
Mod de preparare:
Oua in malai: pune la fiert laptele si cand da in clocot se pune mierea de albine, smantana, si 400 g din casul dat prin razatoarea mica. Se amesteca permanent ca sa nu se lipeasta.
lasa sa clocoteasca 1 minut apoi se adauga malaiul, nuca si stafidele, si se face o mamaliga nu prea vartoasa fara sa se opreasca amestecatul.
Dupa ce s-a racit putin, se unge o tava cu unt, iar mamaliga se freaca cu galbenusurle si cu albusurile batute spuma de la 4 oua si se pune in tava aragazului un strat gros de un deget.
fac cu lingura gauri in care se sparge cate un ou peste care se presara cas dat prin razatoarea mica. Se da la cuptor 30 minute, cat sa se inchege oualele.Se portioneaza avand cate un ou si se serveste calde cu piper deasupra.
Pofta buna!
Plăcinte cu Urzici: Rețetă pentru un Prânz Delicios și Rapid
din: foi de placinta, urzici, ceapa, branza de vaci, oua, ulei, sare, piper. Plăcintele cu urzici reprezintă o rețetă tradițională românească, perfectă pentru un prânz sau o cină rapidă și sățioasă. Combinând gustul unic al urzicilor cu brânza și ouăle, aceste plăcinte sărate sunt nu […]