Oua cu masline si rosii

Printeaza

Oua cu masline si rosii din: masline, rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, oua, piper, sunca.

Ingrediente:Oua_cu_masline_si_rosii

  • 200 g măsline
  • 6 roşii tăiate cubuleţe
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 1 căţel de usturoi tocat mărunt
  • ulei de măsline pentru prăjit
  • piper
  • sare
  • 4 ouă
  • 4 felii subţiri de şuncă

 

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Se scot sâmburii măslinelor şi se toacă mărunt.

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie înaltă, în care se călesc apoi ceapa şi usturoiul, până se rumenesc.

Se adaugă măslinele şi roşiile. Se clocoteşte totul circa 12 minute, până se îngroaşă masa.

Se asezonează cu sare şi cu piper.

Amestecul se umple în 4 vase termorezistente, iarîn mijloc se face câte o gropiţă. în fiecare gropiţă se aşează câte un ou, iar peste gălbenuş câte o felie de şuncă.

Formele se ţin la cuptor până se coagulează albuşul.

Oua cu masline si rosii

Oua_cu_masline_si_rosii

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Oua la cuptor cu sunca si cascaval

Oua cu rosii si branza la cuptor

Oua cu rosii si branza la cuptor din: oua, ciuperci, branza, sare, piper, rosioare. Ingrediente:  4 ouă 4 linguri ciuperci conservate 8 felii brânză telemea sare piper 8 roşioare Mod de preparare: Ciupercile se trec sub un jet de apă rece, se scurg bine, se taie felii subţiri, se adaugă sare şi piper după gust […]

 

Rosii cu oua si cascaval la cuptor

Rosii cu oua si cascaval la cuptor din: rosii, oua, ceapa verde, ulei, usturoi, cascaval, sare, piper. Ingrediente:  8 roşii 4 ouă 1 legătură ceapă verde 2 linguri ulei 3 căţei de usturoi 8 cubuleţe caşcaval sare piper Mod de preparare: Roşiilor li se taie un câpăcel, se golesc de miez şi se ung cu […]

 

Rosii umplute cu oua si verdeata

Rosii umplute cu oua si verdeata din: roşii, ouă, pâine, verdeaţă, lapte, ceapă, pesmet, unt, sare, piper măcinat. Ingrediente: 10 roşii 5 ouă fierte tari 1 felie pâine verdeaţă tocată 1 ceaşcă lapte 1 ceapă mica 1 lingură pesmet 1 lingură unt sare piper măcinat Mod de preparare: Se spală roşiile şi se, golesc de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.