Souvlaki de Pește și Fructe de Mare din: creveti, fileuri de peste, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, oregano, piper, sare. Descoperă savoarea autentică a Greciei cu o rețetă excepțională, o variantă sofisticată și aromată a clasicului souvlaki. Inspirată de briza mării și tradițiile culinare ale zonelor de coastă, această rețetă îmbină textura delicată […]
Oua cu morun la cuptor
PrinteazaOua cu morun la cuptor din: file de morun, lapte degresat, suc de lamaie, chimen, frunze de macris, margarina vegetala, oua, sare si piper.
Ingrediente:
- 120 g file de morun proaspat
- 2 linguri cu lapte degresat
- sucul de la 1 lamaie
- 1 varf de cutit de chimen
- 12 frunze de macris
- 10 margarina vegetala
- 4 oua
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Spălaţi flleuI de morun, uscaţi-l într-un şervet şi mixaţi-l împreună cu laptele şi zeama de lămîie. încorporaţi chimenul.
Săraţi şi piperaţi. Spălaţi frunzele de măcriş şi ştergeţi-le. Tocaţi-le fin şi încorporaţi-leîn preparatul de peşte.Incălziţi cuptorul la 180°C.
Topiţi margarina într-o crăticioară şi ungeţi 4 forme. Umpleţi formele cu preparatul din peşte.
Faceţi o adîncitură în compoziţie pentru a pune în ea un ou, spart înainte. Săraţi şi piperaţi.
Aşezaţi cele patru forme pe o tavă, pe jumătate plină cu apă, şi lăsaţi la cuptor timp de 8 minute.
Serviţi cald, ca gustare.
Oua cu morun la cuptor
Pofta buna!
Mâncare de Pește cu Cimbru și Vin Alb
Mâncare de Pește cu Cimbru și Vin Alb din: fileuri de peste, vin alb sec, ulei de masline, cimbru, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Descoperă o rețetă care îmbină simplitatea cu eleganța, oferind un preparat de pește îmbogățit cu aroma proaspătă a cimbrului și notele subtile ale vinului alb. Acest fel de mâncare ușor […]