Oua picante cu busuioc din: ardei iute, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, chimen, boia de ardei, sare, piper, busuioc, oua. Ingrediente: 5 ardei iuti 1 ceapa, tocata 2-3 catei usturoi, tocat 1 lingura ulei de masline 5-6 rosii 3 linguri pasta de tomate chimen macinat 1 lingura de boia de ardei […]
Oua picante cu carne
PrinteazaOua picante cu carne din: oua, carne tocata de porc, condimente, sare, piper, faina, pesmet si ulei.
Ingrediente:
- 7 ouă medii
- 500 g carne de porc tocată
- linguriţă cu amestec de cinci condimente sau plante aromatice
- sare şi piper negru măcinat
- 15 g făină
- 100 g pesmet proaspăt
- ulei vegetal pentru prăjit
Mod de preparare:
Fierbe 6 ouă tari, apoi răceşte-le sub jet de apă rece. Curăţă-le de coajă şi lasă-le în apă rece.
Intr-un castron amestecă carnea de porc, condimentele, sare şi piper, folosind mâinile umede.
Imparte amestecul în 6 părţi şi formează bile pe care le aplatizezi, Pune un ou fiert în centrul fiecărei bile şi acoperă oul total, folosind mâinile ude cu apă. Bate uşor oul rămas, într-un bol.
Pune făina şi pesmetul în 2 farfurii separate. Trece fiecare bilă prin făină, ou, apoi prin pesmet. Lasă-le să se răcească 1 oră.
Incălzeşte uleiul într-o tigaie adâncă la 175°C. Prăjeşte bilele în două tranşe, timp de 8-9 minute, până se rumenesc.
Scurge-le pe hârtie absorbantă. Serveşte-le calde sau reci, cu salată şi maioneză.
Oua picante cu carne
Pofta buna!
Pofta buna!