Oua picante cu carne

Printeaza

Oua picante cu carne din: oua, carne tocata de porc, condimente, sare, piper, faina, pesmet si ulei.

 

Ingrediente:

  • 7 ouă medii
  • 500 g carne de porc tocată
  • linguriţă cu amestec de cinci condimente sau plante aromatice
  • sare şi piper negru măcinat
  • 15 g făină
  • 100 g pesmet proaspăt
  • ulei vegetal pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Fierbe 6 ouă tari, apoi răceşte-le sub jet de apă rece. Curăţă-le de coajă şi lasă-le în apă rece.

Intr-un castron amestecă carnea de porc, condimentele, sare şi piper, folosind mâinile umede.

Imparte amestecul în 6 părţi şi formează bile pe care le aplatizezi, Pune un ou fiert în centrul fiecărei bile şi acoperă oul total, folosind mâinile ude cu apă. Bate uşor oul rămas, într-un bol.

Pune făina şi pesmetul în 2 farfurii separate. Trece fiecare bilă prin făină, ou, apoi prin pesmet. Lasă-le să se răcească 1 oră.

Incălzeşte uleiul într-o tigaie adâncă la 175°C. Prăjeşte bilele în două tranşe, timp de 8-9 minute, până se rumenesc.

Scurge-le pe hârtie absorbantă. Serveşte-le calde sau reci, cu salată şi maioneză.

 

Oua picante cu carne

Oua_picante_cu_carne

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Oua picante cu busuioc

Oua picante cu busuioc din: ardei iute, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, chimen, boia de ardei, sare, piper, busuioc, oua. Ingrediente: 5 ardei iuti 1 ceapa, tocata 2-3 catei usturoi, tocat 1 lingura ulei de masline 5-6 rosii 3 linguri pasta de tomate chimen macinat 1 lingura de boia de ardei […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.