Oua picante pane
PrinteazaOua picante pane din: oua, usturoi, cimbrisor, ghimbir, ceapa, pesmet, morcov, boia, caju, pasta de rosii, alune, sare, curry.
- 6 ouă fierte
- 2 căţei de usturoi
- 3-4 frunze de cimbrişor
- 1 ou crud
- 1 vârf de linguriţă de ghimbir
- 1 ceapă
- 200 g pesmet
- 1 morcov
- 1/2 linguriţă cu boia iute
- 400 g caju zdrobit
- 1 lingură cu pastă de rosii
- 2 linguri cu alune zdrobite
- sare
- 1 linguriţă de curry
- ulei
Mod de preparare:
Taie ceapa şi dă morcovul pe răzătoarea mică. Incinge două linguri cu ulei într-o tigaie adâncă (wok) şi pune morcovul, ceapa şi un praf de sare.
Lasă-le până se înmoaie morcovul, amestecând din când în când. Pune usturoiul zdrobit şi mirodeniile, adaugă pasta de roşii şi cimbrişorul. Lasă un minut, amestecând.
Ia de pe foc, lasă să se răcorească şi adaugă oul crud şi pesmetul. Amestecă din nou ca să se omogenizeze. Apoi îmbracă ouăle curăţate în acest amestec.
Tăvăleşte ouăle îmbrăcate prin caju pisat, apoi dă la frigider cel puţin o oră. Incinge uleiul şi prăjeşte ouăle. Scoa-te-le şi lasă-le câteva minute pe hârtie absorbantă.
Oua picante pane
Pofta buna!