Oua picante
PrinteazaOua picante din: oua, galbenusuri, mustar, ulei, castraveti murati, hrean, patrunjel.
- 8 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură cu muştar
- 120 ml ulei
- 3 castraveţi muraţi
- 1 linguriţă cu hrean ras sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Pune ouăle la fiert în apă cu o lingură cu sare, pentru a nu se crăpa. Lasă-le apoi în apă rece, după care curăţă-le şi taie-le pe jumătate. Scoate gălbenuşurile şi trece-le printr-o sită deasă.
Freacă-le bine cu muştarul şi uleiul. Condimentează cu un praf de sare şi hrean. La final adaugă castraveţii tăiaţi mărunt şi verdeaţa tocată fin. Cu această compoziţie uşor picantă umple jumătăţile de ouă.
Lasă-le la rece până la servire. Decorează-le apoi cu felii de gogoşar sau roşie.
Pofta buna!
Ouale umplute sunt preferatele mele ca fel de aperitiv. Sa vad ce gust au si aceste oua picante 🙂