ardei grasi, ulei de masline, sare, apa. Ingrediente: Ardei grași roșii, galbeni sau verzi Ulei de măsline Sare Apă Mod de preparare: Spălare și pregătire: Spală bine ardeii și îndepărtează semințele și coatele. Poți alege să-i tai în jumătate sau […]
Oua picante
PrinteazaOua picante din: oua, galbenusuri, mustar, ulei, castraveti murati, hrean, patrunjel.
Ingrediente:
- 8 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură cu muştar
- 120 ml ulei
- 3 castraveţi muraţi
- 1 linguriţă cu hrean ras sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Oua picante: Pune ouăle la fiert în apă cu o lingură cu sare, pentru a nu se crăpa. Lasă-le apoi în apă rece, după care curăţă-le şi taie-le pe jumătate.
Scoate gălbenuşurile şi trece-le printr-o sită deasă.
Freacă-le bine cu muştarul şi uleiul. Condimentează cu un praf de sare şi hrean. La final adaugă castraveţii tăiaţi mărunt şi verdeaţa tocată fin.
Cu această compoziţie uşor picantă umple jumătăţile de ouă.
Lasă-le la rece până la servire. Decorează-le apoi cu felii de gogoşar sau roşie.
Pofta buna!
Edamame prăjite cu sare și piper
Edamame sunt o sursă bună de proteine, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru vegetarieni și vegani. Acestea conțin toți aminoacizii esențiali de care organismul are nevoie. Ingrediente: 200g edamame (mazăre de soia verde) 1 lingură ulei de măsline 1/2 linguriță […]
Ouale umplute sunt preferatele mele ca fel de aperitiv. Sa vad ce gust au si aceste oua picante 🙂