Ouă portugheze
PrinteazaOuă portugheze din: rosii, legume, sare, piper, maioneza, raci, ardei grasi, oua, heringi.
- roşii
- legume
- sare
- piper
- maioneză
- măsline
- raci
- ardei graşi
- ouă
- heringi
Mod de preparare:
Se aleg roşii mai cărnoase şi mai coapte. Se opăresc, se curăţă de pieliţă, se scot seminţele şi se taie în bucăţele.
Se amestecă apoi cu salată de legume, se sărează şi se piperează mai mult.
Se aranjează salata pe un platou rotund, dîndu-i forma de piramidă.
In vîrful ei se pune o roşie, căreia i se taie în partea codiţei un căpăcel în zigzag. In această tăietură se modelează o stea de maioneză, în centrul căreia se pune o măslină.
De la roşia din vîrful piramidei, salata se ornează in jos cu cozi de raci sau cu jumătăţi de felii de roşii, alternînd cu şuviţe tăiate din ardei graşi.
Pe ultimul rind, la baza piramidei, se aranjează jumătăţi de ouă cleioase, între care se pune cîte un rac mic sau felii de roşii.
Deasupra fiecărei jumătăţi de ou se pune cîte un mic rulou de hering sau cîte o bucăţică de roşie tăiată în formă de inimioară.
Se servesc cu maioneză.
Pofta buna!