Oua prajite in aluat
PrinteazaOua prajite in aluat
- 6 ouă
- 1 albuş
- 100 g făină
- 1 păhărel apă caldă
- drojdie cât o alună
- sare
- 200 g ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se fierb ouăle tari, se curăţă de coajă şi se taie în două în lungime.
Din timp se pregăteşte astfel aluatul în care vor fi prăjite ouăle: se cerne făina într-un castron, se face loc la mijloc, se pune o linguriţă de ulei, un vârf de cuţit de sare şi un păhărel de vin cu apă căldicică în care s-a muiat drojdia.
Se amestecă cu furculiţa până se obţine un aluat fără cocoloşi, subţire ca o smântână (cantltatea de apă depinde de calitatea făinii).
Se acoperă cu o farfurie şi se lasă să dospească la loc cald 2 -3 ore.
Cu puţin înainte de întrebuinţare, se adaugă un albuş bătut spumă; în această pastă se pun pe rând jumătăţile de ou, căutând să fie acoperite cu aluat, se scot şi se prăjesc într-o cratiţă cu ulei, sau cu ulei amestecat cu untură, bine încins.
Se scot pe farfurie şi se servesc cu salată verde. Uleiul rămas de la prăjit se întrebuinţează la alte mâncări.
Pofta buna!
Interesanta reteta cu oua.