Oua prajite (oua pane)
PrinteazaOua prajite (oua pane) din: faina, pesmet, patrunjel, sare, ulei, maioneza.
Pentru5 ouă crude:
- 2 linguri făină
- 1 lingură pesmet
- 2 legături pătrunjel
- sare
- ulei
- 250 g maioneză
Mod de preparare:
Patru ouă se pun la fiert în apă clocotită. Se lasă cam 5 minute, pentru ca gălbenuşul să fie încă moale (ouă cleioase). Se scot ouăle fierte, se pun în apă rece şi se curăţă de coajă. Se trec apoi prin făină, prin ou bătut (al cincilea) şi apoi prin pesmet (ca şniţelele).
Oul astfel pregătit, se prăjeşte în baie de ulei pe toate părţile. In uleiul în care au fost prăjite ouăle, se prăjeşte pătrunjelul tocat mărunt până ce devine crocant.
Pe un platou se aşază ouăle pane, se presară pătrunjelul şi se toarnă deasupra maioneza (rece de la frigider). Se serveşte imediat cu ouăle calde şi maioneza rece.
Pofta buna!