Ouă de prepeliţă in aluat şi cuburi de roşii
PrinteazaOuă de prepeliţă în aluat şi cuburi de roşii: rosii, oua de prepelita, oua de gaina, carne de pui, praz, ceapa, usturoi, patrunjel verde, busuioc verde, rozmarin, lapte, cascaval, faina de grau, pesmet, sare, piper, ulei.
- 1 conservă roşii
- 6 ouă de prepeliţă
- 2 ouă de găină
- 300 g carne tocată de pui
- 1 fir praz
- 1 ceapă medie
- 3 căţei usturoi
- câteva fire de pătrunjel verde
- câteva fire de busuioc verde
- câteva fire de rozmarin verde
- 50 ml lapte
- 50 g caşcaval
- 100 g făină grâu
- pesmet
- sare
- piper proaspăt măcinat
- ulei
Mod de preparare:
Ouă de prepeliţă în aluat, crustă de pesmet şi cuburi de roşii înainte de toate, pui ouăle de prepeliţă la fiert (tare), după care le decojeşti şi le tăvăleşti prin făină.
Le laşi deoparte pentru moment. Toci mărunt prazul, ceapa, usturoiul, caşcavalul şi verdeţurile.
Căleşti prazul în 2 linguri de ulei, după care îl răs- torni peste carnea tocată. Adaugi 1 ou de găină, 1 căţel de usturoi pisat, pătrunjelul tocat, rozmarinul şi vreo 4 linguri de făină. Condimentezi cu sare şi piper.
Amesteci compoziţia bine şi formezi 4 bile, de dimensiuni egale. în interiorul fiecărei bile (aplatizate) pui puţin caşcaval, usturoi şi roşii cuburi.
Pui şi câte un ou de prepeliţă, apoi formezi înapoi bilele de carne, cam de mărimea unui ou de găină.
Amesteci oul de găină rămas cu ceapa tocată mărunt, puţin busuioc, laptele, vreo 50 g făină, sare şi piper, lei fiecare bilă şi o treci prin aluat, apoi prin pesmet, după care le prăjeşti în tigaie, în ulei încins.
Le laşi 25 minute la foc mic, întorcându-le pe toate părţile. între timp faci sosul de roşii.
Pui la foc mic pentru vreo 6-7 minute roşiile tăiate cuburi, usturoiul şi busuiocul rămase şi condimentezi cu sare şi piper.
Ouă de prepeliţă in aluat şi cuburi de roşii
Pofta buna!