Oua de prepelita cu cartofi sote
PrinteazaOua de prepelita cu cartofi sote din: oua de prepelita, fasole verde, cartofi noi, ansoa, patrunjel, chives, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 4 ouă de prepeliţă
- 100g de fasole verde
- 100g de cartofi noi, tăiaţi în jumătăţi sau în sferturi
- 1 anşoa, tocată fin
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- 1 lingură de chives tocate
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Dă în clocot o oală mare cu apă. Pune în ea ouăle de prepeliţă şi fierbe-le 2 minute.
Scoate ouăle cu ajutorul unei spumiere şi pune-le într-un bol cu apă rece.
Adaugă fasolea în oală, fierbe-o 4 minute până când devine fragedă, apoi scoate-o cu ajutorul spumierei şi pune-o în acelaşi bol cu apă rece.
Pune cartofii în oală şi fierbe-i 10-15 minute. Scurge-i într-o strecurătoare mare şi lasă-i în ea să se răcească.
Intre timp, decojeşte ouăle şi taie-le în jumătăţi.
Amestecă fasolea şi cartofii cu anşoa tocată, ierburile şi zeama de lămâie.
Inainte de a servi salata, aşază deasupra ouăle de prepeliţă.
Oua de prepelita cu cartofi sote
Pofta buna!