Ouă puişori
PrinteazaOuă puişori din: oua, pasta de ficat, unt, sare, sos, zahar ars, piper, migdale, salata a la rus.
- ouă
- pastă de ficat
- unt
- sare
- sos alb sau de maioneză
- zahăr ars
- piper
- migdale
- salată a la rus
Mod de preparare:
Se aleg ouă mai mari, se fierb, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească.
Se taie puţin la capătul mai gros, în aşa fel ca fiecare ou să stea în picioare puţin aplecat înainte.
Prin această tăietură se scoate cu atenţie gălbenuşul, umplîndu-se spaţiul rămas cu pastă de ficat.
Gălbenuşurile scoase se dau prin sită.
Jumătate din cantitate se păstrează pentru ornament, iar cealaltă jumătate se amestecă cu o cantitate egală de unt, se sărează şi se freacă bine.
Se scobeşte puţin vîrful fiecărui ou şi cu această pastă se umplu scobiturile şi se înalţă puţin imitînd gîtul puişorului.
Apoi se modelează în continuare, din aceeaşi pastă, o parte mai groasă şi rotundă, imitînd capul.
Pe o latură şi pe cealaltă a oului se modelează tot cu pastă cîte o aripă şi la urmă codiţa.
Pentru modelat se foloseşte un cornet de celofan, cu vîrful tăiat ceva mai înalt.
Aripioarele se modelează cu mina puţin tremurîndă pentru a le obţine ondulate, iar codiţa se obţine strîngînd puţin vîrful cornetului.
Se prepară apoi un sos alb sau de maioneză, colorat puţin cu zahăr ars, pentru a imita culoarea puilor de găină.
Se îmbracă cu acest sos puişorii şi se presară deasupra gălbenuşul dat prin sită, pentru a obţine aspectul de puf.
Ochii se obţin din boabe de piper, iar ciocul din migdale sau alte seminţe asemănătoare.
Se prepară un postament de salată, pastă de ficat sau medalioane pentru fiecare puişor în parte, peste care se aranjează cu atenţie puii.
Pofta buna!