din: aluat, fenicul, branza de capra, miere, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, faina, busuioc. Tarta este o combinație surprinzătoare de arome dulci și sărate, îmbinate într-un aluat fraged de foietaj. Feniculul caramelizat adaugă o notă subtilă de dulceață, în timp ce brânza […]
Oua rascoapte cu sos picant
PrinteazaOua rascoapte cu sos picant din: oua, galbenusuri, mustar, ulei, castraveti murati in otet, sare.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 1 linguriţă muştar
- 100 g ulei
- 2 castraveţi muraţi în oţet
- un vârf de linguriţă sare
Mod de preparare:
Oua rascoapte cu sos picant: fierb ouăle tari. Când sunt reci, se curăţă de coajă, se taie felii rotunde şi se aşază pe o farfurie unele peste altele.
Separat se face un sos de muştar cu ou în felul următor: se pun într-un castron o linguriţă de muştar, gălbenuşurile crude şi un praf de sare.
freacă cu o lingură de lemn până s-a amestecat oul cu muştarul, apoi se adaugă puţin câte puţin ulei.
Când sosul este gata, se adaugă 2 — 3 castraveţi în oţet şi capetele de albuş răscoapte, toate tăiate foarte mărunt. Se potriveşte de sărat şi de acru.
Este bine ca sosul să fie puţin mai sărat. Acest sos se toarnă peste feliile de ou aşezate în farfurie, iar împrejur se pun foi de salată verde şi felii de ridichi.
În sos se poate adăuga şi puţin oţet.
Pofta buna!
Ceai de Mușețel cu Scorțișoară
Savurați o ceașcă de ceai de mușețel cu scorțișoară, un elixir calmant care combină proprietățile relaxante ale mușețelului cu aroma dulce și condimentată a scorțișoarei. Această rețetă vă va încălzi sufletul și vă va relaxa mintea, fiind perfectă pentru serile răcoroase sau pentru […]