Oua Royale – O Delicatesa Regala

Printeaza

Oua Royale din: oua, unt, smantana, sare, piper, paine prajita, caviar, verdeturi.

Este o reteta eleganta si sofisticata, cunoscuta pentru bucuria pe care o aduce la masa de dimineata sau la brunch-uri speciale. Aceasta preparare adauga un aer regal oualor prin adaugarea smantanii si a untului, conferindu-le o textura cremoasa si un gust bogat.

Originea retetei este disputata, dar ea a devenit faimoasa in perioada regilor francezi, fiind o preferata a lui Louis XV.

Ouale Royale au fost servite initial in restaurantele de lux din Paris si apoi s-au raspandit in intreaga lume, devenind un simbol al luxului culinar.

Reteta s-a adaptat de-a lungul timpului, si astazi puteti gasi variante cu diverse ingrediente adaugate, cum ar fi somon afumat sau caviar.

 

Ingrediente:

  • 4 oua proaspete de calitate
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de smantana
  • Sare si piper dupa gust
  • O felie de paine prajita (optional)
  • Caviar (optional)
  • Verdeturi proaspete pentru decor

 

Mod de preparare:

Incepeti prin a topi untul intr-o tigaie la foc mic sau mediu. Asigurati-va ca tigaia este suficient de mare pentru a aseza cele 4 oua fara sa se suprapuna.

Spargem fiecare ou intr-un bol separat si il adaugam cu grija in tigaie, incercand sa pastram galbenusul intact.

Gatiti ouale la foc mic pana cand albusul este bine coagulat, iar galbenusul ramane lichid. Acest proces dureaza aproximativ 3-4 minute.

La final, adaugati smantana si continuati sa gatiti pentru inca un minut pentru a o incalzi usor. Condimentati cu sare si piper dupa gust.

Scoateti ouale din tigaie cu grija si asezati-le pe o felie de paine prajita sau fara paine, daca doriti sa evitati carbohidratii. Puteti orna cu caviar si verdeturi proaspete.

Oua Royale

Valori nutritionale (aproximative pentru o portie):

  • Calorii: 250-300 kcal (fara paine)
  • Carbohidrati: 1-2 grame (fara paine)
  • Proteine: 13-15 grame
  • Grasimi: 21-23 grame

 

Oua Royale sunt apreciate pentru aspectul lor estetic si gustul lor delicios. Aceasta reteta este potrivita pentru ocazii speciale sau pentru a va rasfata intr-o zi obisnuita cu o experienta gastronomica cu adevarat regala.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Frittata de avocado cu ouă

Frittata de avocado cu ouă din: avocado, oua, ceapa rosie, ardei gras, branza feta, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic. Avocado este recunoscut pentru conținutul său bogat în nutrienți. Este o sursă bună de grăsimi sănătoase, precum acizii grași mononesaturați și omega-3. De asemenea, avocado conține fibre, vitaminele K, C, E și complexul B, […]

 

retete

Oua cu sunca, branza si ciuperci

Oua cu sunca, branza si ciuperci din: sunca, cheddar, ardei gras, ciuperci, oua, pudra de soia, praf de copt, sare, branza cottage, hrean.   Ingrediente: 30 gr sunca 30 gr cheddar 1 ardei gras verde 1 cutie ciuperci, scurse foarte bine 5 oua 3 linguri pudra de soia sau pudra de proteina 1/2 lingurita praf […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.