Oua cu sos tartar
PrinteazaOua cu sos tartar din: untdelemn, mustar, otet, castravecior acru, marar, sare, piper.
- 4 ouă
- o lingură untdelemn
- o linguriţă muştar
- o linguriţă oţet diluat
- un castravecior acru
- mărar verde tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ouăle răscoapte se taie în lung şi li se scot gălbenuşurile; se sfărâmă bine şi se amestecă încet cu muştarul, castraveciorul tăiat fin, o jumătate de lingură rmarar tocat, sarea şi piperul, aceste ultime două ingrediente fiiind puse după gust.
Se amestecă bine până ce rezultă o păstăi omogenă şi cu ea se umplu jumătăţile de albuş. Se aşează pe o farfurie.
Restul de pastă se amestecă energic cu untdelemn şi oţet şi se toarnă sosul rezultat peste ouă.
Pofta buna!