Oua cu sos de ton
PrinteazaO reteta de oua cu sos de ton din: oua, ton, fileuri de ansoa, capere, ulei de masline, vin alb, boia de ardei iute, ceapa, castravecior si maioneza.
- 8 oua fierte
- 200 g ton (conserva)
- 50 g fileuri de ansoa
- 1 lingura varf de capere
- 3-4 linguri cu ulei de masline
- 2 linguri cu vin alb
- boia de ardei iute
- 1 ceapa
- 1 castravecior
pentru maioneza:
- 1 galbenus
- 1 lingurita cu mustar Dijon
- 1 lingurita cu zeama de lamaie
- sare
- 150 ml ulei (aproximativ)
Mod de preparare:
Prepara o maioneza din ingredientele date, apoi pune tonul, ceapa, castraveciorul si fileurile de ansoa intr-un robot de bucatarie. Amesteca pana devine pasta, adauga uleiul de masline. Amesteca din nou.
Amesteca sosurile, apoi subtiaza-le cu vin alb (de buna calitate). Adauga si boiaua si da la rece sosul rezultat minim o ora. Cand il scoti, il amesteci din nou energic, cateva secunde.
Taie ouale in jumatati, pune-le pe platou, o parte cu fata in sus, alta cu fata in jos. Toarna sos si decoreaza cu capere si fileuri de ansoa. Presara un pic de marar verde.
Oua cu sos de ton
Pofta buna!