Tarhonul, o plantă aromată cunoscută pentru proprietățile sale culinare, este de asemenea valorificată în medicina tradițională pentru beneficiile sale terapeutice. Infuzia de tarhon se distinge ca un remediu natural pentru susținerea funcționării sănătoase a ficatului și a rinichilor, dar și pentru ameliorarea unei game […]
Oua in sos de vermut
PrinteazaOua in sos de vermut din: oua, unt, pudra de mustar, faina, vermut, lapte, tarhon, marar.
Ingrediente:
- 8 oua fierte tari
- 25 g unt
- 1+1/2 lingurita pudra de mustar
- 25 g faina
- 2 linguri vermut
- 375 ml lapte
- 1 lingurita tarhon uscat
- fire de marar
Mod de preparare:
Oua in sos de vermut: topeste untul, se incorporeaza pudra de mustar si faina. adauga treptat vermutul si laptele, amestecand continuu pana ce sosul se ingroasa. Se mai lasa pe foc inca 3 minute, amestecand.
adauga sare, piper, tarhon. Se taie ouale in jumatati. pun pe un platou, se toarna deasupra sosul firbinte si se decoreaza cu fire de marar.
Pofta buna!
Salată de Pepene Galben cu Feta și Mentă
din: pepene galben, branza feta, menta, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. O salată ușoară și aromată, care îmbină dulceața pepenelui galben cu săratul brânzei feta și prospețimea mentei, ideală ca antreu sau gustare răcoritoare. Când căldura verii devine aproape insuportabilă, o salată răcoritoare cu pepene galben, […]