Oua cu spanac la cuptor
PrinteazaOua cu spanac la cuptor din: spanac, cascaval, oua, unt, faina, lapte.
Ingrediente:
- un kg spanac proaspat
- 100 g cascaval ras
- 8 oua
pentru sos:
- 50 g unt
- 50 g faina
- 200 ml lapte
Mod de preparare:
Spanacul se spală si se opăreşte 5 minute în apă clocotită. Apoi, se scoate cu o spumieră şi se lasă la scurs.
Ouăle se pun la fiert, să fie tari, se pun apoi sub apă rece şi se decojesc.
Pentru sos, se topeşte untul, se adaugă făina şi, după ce se desface rapid, se trage de pe foc şi se toarnă laptele amestecând continuu. Se repune pe aragaz şi, amestecând, se fierbe 5 minute.
Intr-un vas de cuptor sau două mai mici se pune un strat de spanac, apoi un polonic mic de sos şi deasupra ouăle.
Se presară cu caşcaval şi se dă 10 minute la cuptor.
Oua cu spanac la cuptor
Pofta buna!