Oua cu spanac la cuptor

Printeaza

Oua cu spanac la cuptor din: spanac, cascaval, oua, unt, faina, lapte.

Ingrediente:

  • un kg spanac proaspat
  • 100 g cascaval ras
  • 8 oua

pentru sos:

  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 200 ml lapte

 

Mod de preparare:

Spanacul se spală si se opăreşte 5 minute în apă clocotită. Apoi, se scoate cu o spumieră şi se lasă la scurs.

Ouăle se pun la fiert, să fie tari, se pun apoi sub apă rece şi se decojesc.

Pentru sos, se topeşte untul, se adaugă făina şi, după ce se desface rapid, se trage de pe foc şi se toarnă laptele amestecând continuu. Se repune pe aragaz şi, amestecând, se fierbe 5 minute.

Intr-un vas de cuptor sau două mai mici se pune un strat de spanac, apoi un polonic mic de sos şi deasupra ouăle.

Se presară cu caşcaval şi se dă 10 minute la cuptor.

 

 

Oua cu spanac la cuptor

Oua_cu_spanac_la_cuptor

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.