Oua tari cu sos grecesc

Printeaza

Oua tari cu sos grecesc 

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 50 ml ulei
  • 2-3 linguri apă
  • 1/2 linguriţă sare
  • un vârf de cuţit de piper
  • 1 lingură zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Oua tari cu sos grecesc: Ouăle fierte tari sau cleioase, curăţate de coajă, le tai în sferturi şi le aşezi cu gălbenuşul în sus, în cerc, pe salatieră. Uleiul, sarea, apa şi zeama de lămâie le amesteci şi cu acest sos stropeşti bine ouăle cât sunt calde încă.

Le serveşti reci. In sos mai poţi pune o linguriţă de muştar, pentru a-i da gust picant, sau 2-3 sardele bine mărunţite.

Ouăle le poţi stropi şi cu mujdei de usturoi.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.