Oua Umplute cu Sunca de Praga – un aperitiv clasic care aduce un plus de eleganță și rafinament oricărei mese festive. Aceste ouă delicioase sunt ușor de preparat și combină textura cremoasă a gălbenușului cu gustul savuros al șuncii de Praga, oferind un aperitiv perfect echilibrat și atractiv. Ingrediente: 6 ouă mari 100 g […]
Oua umplute cu crema de morcovi si pui
PrinteazaOua umplute cu crema de morcovi si pui din: ouă, morcovi, piept de pui fără oase şi piele, muştar iute, unt sau margarină, pătrunjel, ulei de preferinţă de măsline, zeamă de lămâie, sare, piper alb macinat.
Ingrediente:
- 6 ouă mari
- 2 morcovi de dimensiune mijlocie
- 1/4 piept de pui fără oase şi piele
- 1 linguriţă muştar iute
- 1 linguriţă unt sau margarină
- câteva fire de pătrunjel
- 50 ml ulei de preferinţă de măsline
- 1 lingură zeamă de lămâie
- sare
- piper alb măcinat
- boia dulce
Mod de preparare:
Fierbi ouăle tari, le răceşti forţat, scufundându-le în apă şi le decojeşti cu grijă. Le tai în două, pe lungime sau le crestezi în zig-zag. Le scoţi cu grijă gălbenuşurile.
Speli pieptul de pasăre şi îl fierbi 20 minute, în apă uşor sărată, împreună cu morcovii decojiţi. Scurgi morcovii fierţi şi carnea. Pasezi morcovii.
Cureţi carnea de oase şi pieliţe. Tai cât mai mărunt carnea şi pătrunjelul. Freci gălbenuşurile împreună cu muştarul, apoi adaugi uleiul picătură cu picătură şi amesteci într-un singur sens.
Incorporezi în maioneză untul moale, piureul de morcovi, carnea, zeama de lămâie, sare şi piper după gust şi omogenizezi pasta.
Umpli ouăle cu pasta obţinută şi le decorezi cu frunze proaspete de pătrunjel.
Oua umplute cu crema de morcovi si pui
Pofta buna!
Oua Umplute cu Bacon și Castraveți Murați – Aperitiv Savuros
Oua Umplute cu Bacon și Castraveți Murați – Aperitiv Savuros din: oua, bacon, castraveti murati, maioneza, mustar, sare, piper, frunze de patrunjel. Ingrediente: 6 ouă fierte tari 3 felii de bacon crocant, mărunțit 3 castraveți murați, mărunt tăiați 2 linguri de maioneză 1 lingură de muștar Sare și piper, după gust Frunze de pătrunjel […]