Oua umplute cu branza
PrinteazaOua umplute cu branza
- 6 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri brînză
- 1 lingură smântână
- 1 lingură unt
- sare
- piper
Ingrediente sos: 1 ceaşcă smântână, 1 linguriţă făină, sare.
Mod de preparare:
Se fierb ouăle tari. Se curăţă şi se taie în două în lungune. Se scot gălbenuşurile şi se freacă într-un castron cu două gălbenuşuri crude, puse pe rând. Se adaugă brânza rasă, o lingură de smântână, sare şi puţin piper.
Se freacă bine până se face ca o smântână groasă. Cu această compoziţie se umplu albuşurile până în margini. Se presară cu brânză rasă şi se aşază pe o tavă unsă cu unt.
Se dă la cuptor, la foc iute. Se face un sos dintr-o ceaşcă de smântână cu puţină făină şi sare.
Se aşază ouăle pe farfuria de servit şi se toarnă sosul fierbinte împrejur.
Pofta buna!
Cele mai bune sunt ouale umplute cu maioneza 😀