Ouă umplute cu carne de porc cu garnitură de budincă de cartofi
PrinteazaOuă umplute cu carne de porc cu garnitură de budincă de cartofi
- 12 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 600 g cartofi
- 120 g unt
- piper
- sare
- cimbru
- nucşoară rasă
- 500 g carne de porc
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 3 linguri făină
- 1/3 l supă
- 3/4 pahar vin
Mod de preparare:
Ouăle să fierb 10 minute, se scot cojile, se taie în două şi se scot gălbenuşurile. Carnea se frige cu grăsime, ceapa, morcovul, sare şi piper.
Cînd este gata se scoate carnea şi din fond şe face un sos cu făină, cimbru, supă şi vin, apoi se strecoară.
Carnea se dă prin maşina de tocat, se amestecă, cu gălbenuşurile scoase de la ouăle fierte şi cu puţin sos şi se umplu ouăle. Cartofii se fierb, se dau prin sită şi se amestecă cu 1 lingură făină, 2 gălbenuşuri crude, sare, nucşoară şi puţin zahăr.
Se face din el un soclu (de mărimea unei farfuri), se pune pe o tavă unsă, soclul se unge cu ou şi se dă la cuptor încins.
Cînd este rumenit, se pune pe un platou, deasupra ouăle umplute si se napează cu sosul de friptură rămas.
Pofta buna!