Ouă umplute cu caşcaval cu garnitură de budincă din branză de vaci şi salam de Sibiu
PrinteazaOuă umplute cu caşcaval cu garnitură de budincă din branză de vaci şi salam de Sibiu
- 13 ouă
- 500 g brînză de vaci
- 200 g caşcaval
- 120 g unt
- 18 felii de salam de Sibiu (tăiat subţire la maşină)
- 1 lingura făină
- sare
- 15 g zahăr
- boia iute
Mod de preparare:
Brînză de vaci se amestecă la cald cu făina, 3 ouă crude, sare, zahăr şi 30 g unt topit.
Se unge cu unt fundul unui platou de metal, se pune brînză şi se asază pe o paletă în formă de tartă. Se dă la cuptor circa 15 minute.
Se fierb 9 ouă 10 minute, se scot cojile, se taie în două în lungime şi se scot gălbenuşurile.
Caşcavaşul ras se amestecă cu gălbenuşurile fierte, 1 ou crud, puţină boia iute şi pesmet.
Cu această compoziţie se umplu ouăle. Salamul se pune deasupra ouăle, apoi se aşază pe platou pe soclul din brinză de vaci şi se mai dă la cuptor 4 minute.
Se serveşte fierbinte cu puţin sos de friptură peste salam.
Pofta buna!