Ouă umplute cu ciuperci cu garnitură de budincă de griş cu şuncă

Printeaza

Ouă umplute cu ciuperci cu garnitură de budincă de griş cu şuncă

Ingrediente:Ouă umplute cu ciuperci cu garnitură de budincă de griş cu şuncă

  • 13 ouă
  • 600 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 150 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 1 legătură mărar
  • 220 g griş
  • 120 g şuncă
  • 3 pahare de lapte
  • 1 1/2 lingura făină

 

Mod de preparare:

Se fierb 12 ouă 10 minute, se scot cojile, se taie in două în lung şi se scot gălbenuşurile. Ciupercile se sotează în unt cu ceapă şi sare, apoi se toacă mărunt şi se amestecă cu gălbenuşurile, mărarul tocat, 1 lingură sos alb şi pesmet şi se umplu ouăle.

Separat se face un soclu (se fierbe grisul cu 1 pahar lapte si sare şi cînd s-a îngroşat se pune şunca tăiată julien şi un ou crud).

Se toarnă pe un platou de metal, peste soclu se aşază ouăle umplute şi se dă la cuptor încins 4 minute.

Se napează cu sos alb fierbinte (preparat din 1 1/2 pahar lapte , 1 1/2 lingură făină, sare şi unt).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.