Oua umplute cu ciuperci, pate de ficat si smantana
PrinteazaOua umplute cu ciuperci, pate de ficat si smantana din: oua, pate de ficat, ciuperci, brânză de vaci, smântână, concentrat de legume, morcov, ulei, sare, piper, maioneza.
Ingrediente:
- 10 ouă
- 1 cutie pate de ficat
- 1 cutie ciuperci
- puţină brânză de vaci
- 20 g smântână
- concentrat de legume
- morcov
- ulei
- maioneză
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi ouăle în apă cu sare, timp de 7 minute. Le laşi să se răcescă, le decojeşti şi apoi le tai în jumătăţi pe lungime.
Scoţi gălbenuşul de la 6 ouă, pe care îl amesteci cu pateul, piper, concentratul de legume, 1 lingură de smântână.
Umpli albuşurile cu această pastă şi le aşezi pe o farfurie. După aceea, pentru fiecare faci capul puiuţului din 4 gălbenuşuri fierte, amestecate cu brânză de vaci.
Ochii îi faci din boabe de piper, ciocul din morcov, iar aripile din maioneză, în interiorul farfuriei pui o compoziţie preparată din maioneză amestecată cu muştar, smântână şi ciuperci tăiate mărunt, iar la final ornezi cu pătrunjel.
Pofta buna!