Ouă umplute cu costiţă şi varză cu garnitură de carnaţi ardeleneşti prăjiţi
PrinteazaOuă umplute cu costiţă şi varză cu garnitură de carnaţi ardeleneşti prăjiţi
- 12 ouă
- 24 bureţi mari de fag {păstrăvi)
- sare
- piper
- 500 g cîrnaţi
- 3/4 pahar vin roşu
- 15 g faină
- 120 g untură
- 3 mere
- 500 g varză creaţă
- 1 ceapă
- 50 g costiţă
- puţin sos la friptură
Mod de preparare:
Costiţa, merele, ceapa şi varza se taie mărunt şi se sotează cu 60 g untură, 15 g zahăr, sare şi făină. La urmă se pune vinul şi se mai fierbe pînă ce a scăzut.
Ouăle se fierb 10minute, se scot cojile, se taie în două în lung şi se scot gălbenuşurile.
Se umplu cu compoziţia de costiţă şi varză. Bureţii se spală bine, se dă sare şi piper şi se prăjesc pe ambele părţi.
Se aşază pe un platou de metal unul lingă altul şi în fiecare burete se pune cîte un ou umplut.
Se dau la cuptor 2-3 minute, să fie fierbinţi şi se napează cu puţin sos de friptură.
Se presară pe ei gălbenuşul tocat si se garnisesc cu cîrnaţi tăiaţi rondele şi prăjiţi.
Pofta buna!