Oua umplute cu crema de urda
PrinteazaOua umplute cu crema de urda din: oua, urda, smantana, marar, sare, piper, busuioc, gogosari, patrunjel.
- 10 ouă
- 250 g urdă
- 5 linguri smântână de ţară
- 1 legătură mică de mărar verde
- sare
- piper
- 1 linguriţă busuioc uscat
- gogoşari în oţet
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Pui ouăle într-o cratiţă cu apă şi le dai la fiert. Din momentul în care apa începe să clocotească, le fierbi 6-7 minute, apoi le dai deoparte.
Le pui sub jetul de apă rece, le crapi puţin şi le laşi la răcorit. Le decojeşti, le tai pe jumătate şi scoţi gălbenuşurile.
Intr-un bol, amesteci urda fărâmiţată, împreună cu smântână. Speli mărarul verde, îndepărtezi codiţele, îl toci şi îl încorporezi în brânză. Presari sare, piper şi busuioc.
La final pui 2-3 gălbenuşuri fierte, date pe râzătoare şi amesteci bine. Cu o linguriţă pui umplutură în jumătăţile de ouă.
Le aşezi pe o tavă, aşezi câte o bucăţică de gogoşar pe fiecare, iar deasupra presari pătrunjel verde tocat.
Oua umplute cu crema de urda
Pofta buna!