Oua umplute cu crema de urda

Printeaza

Oua umplute cu crema de urda din: oua, urda, smantana, marar, sare, piper, busuioc, gogosari, patrunjel.

Ingrediente:Oua_umplute_cu_crema_de_urda

  • 10 ouă
  • 250 g urdă
  • 5 linguri smântână de ţară
  • 1 legătură mică de mărar verde
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • gogoşari în oţet
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Pui ouăle într-o cratiţă cu apă şi le dai la fiert. Din momentul în care apa începe să clocotească, le fierbi 6-7 minute, apoi le dai deoparte.

Le pui sub jetul de apă rece, le crapi puţin şi le laşi la răcorit. Le decojeşti, le tai pe jumătate şi scoţi gălbenuşurile.

Intr-un bol, amesteci urda fărâmiţată, împreună cu smântână. Speli mărarul verde, îndepărtezi codiţele, îl toci şi îl încorporezi în brânză. Presari sare, piper şi busuioc.

La final pui 2-3 gălbenuşuri fierte, date pe râzătoare şi amesteci bine. Cu o linguriţă pui umplutură în jumătăţile de ouă.

Le aşezi pe o tavă, aşezi câte o bucăţică de gogoşar pe fiecare, iar deasupra presari pătrunjel verde tocat.

 

Oua umplute cu crema de urda

Oua_umplute_cu_crema_de_urda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.