Oua umplute cu drob
PrinteazaOua umplute cu drob din: maruntaie de miel, ceapa, ceapa verde, marar, sare, piper, oua, smantana, castraveti acri, usturoi si frunze de salata verde.
- maruntaie de miel
- 1 ceapa uscata
- 3 linguri de ceapa verde
- 2 legaturi marar
- sare
- piper
- 10 oua
- 150 g smantana
- 2-3 castraveti acri
- 2-3 catei de usturoi
- frunze de salata verde pentru ornat
Mod de preparare:
Fierbi măruntaiele de miel împreună cu ceapa uscată, tăiată în 4. Iei spuma. Scurgi bine zeama şi dai compoziţia prin maşina de tocat de 2 ori. Separat, toci foarte mărunt ceapa verde şi o căleşti în puţin ulei. O adaugi peste compoziţia tocată, la care pui şi mărarul tocat mărunt. Condimentezi.
Fierbi 10 ouă tari, 10-12 minute, iar apoi le ţii în apă rece 10-15 minute, ca să se cureţe bine. Cureţi ouăle de coajă şi le tai în 2, de-a latul (tai puţin din capetele rotunjite) astfel ca ele să poată sta în picioare ca nişte păhărele. Umpli ouăle cu compoziţia de miel.
Separat, prepari maioneza din gălbenuşuri şi ulei, iar peste ea adaugi smântana, castraveţii acri tocaţi mărunt şi scurşi foarte bine şi usturoiul pisat. Aşezi pe un platou frunze de salată verde, o parte din sosul de maioneză, ouăle, deasupra torni sosul ramas si presari marat tocat.
Oua umplute cu drob
Pofta buna!