Oua umplute cu ficat de gasca
PrinteazaOua umplute cu ficat de gasca din: oua, pate, unt, smantana, maioneza, castraveti, masline, marar, sare, piper.
- 5 ouă
- 1 cutie pate de ficat de gâscă
- 50 g unt
- 2-3 linguri smântână
- 4 linguri maioneză cu muştar
- 2-3 castraveţi muraţi
- 7 măsline
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
Mod preparare ouă:
Fierbi ouăle în apă cu puţin oţet, ca să se cureţe uşor, circa 8 minute de la primul clocot. După ce au fiert, le ţii câteva secunde în apă rece, apoi le tai în două pe lungime.
Mod preparare umplutură:
Amesteci untul cu gălbenuşurile fierte şi date pe râzătoare, cu smântână, pateul şi potriveşti de sare şi piper. Cu pasta obţinută umpli jumătăţile de albuş, opreşti însă 2 jumătăţi.
Separat faci un sos: toci jumătăţile de albuş, castraveciorii, la fel şi mărarul şi adaugi maioneza. Amestqci totul, potriveşti de sare, piper şi muştar.
Facultativ adaugi 2-3 măsline tocate. Torni sosul pe un platou, aranjezi ouăle umplute şi le decorezi cu jumătăţile de măsline.
Oua umplute cu ficat de gasca
Poftă bună!