Oua umplute cu ficat de gasca

Printeaza

Oua umplute cu ficat de gasca din: oua, pate, unt, smantana, maioneza, castraveti, masline, marar, sare, piper.

Ingrediente:Oua umplute cu ficat de gasca

  • 5 ouă
  • 1 cutie pate de ficat de gâscă
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri smântână
  • 4 lin­guri maioneză cu muştar
  • 2-3 castraveţi muraţi
  • 7 măsline
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper

Mod preparare ouă:

Fierbi ouăle în apă cu puţin oţet, ca să se cureţe uşor, circa 8 minute de la primul clocot. După ce au fiert, le ţii câteva secunde în apă rece, apoi le tai în două pe lungime.

Mod preparare umplutură:

Amesteci untul cu gălbenuşurile fierte şi date pe râză­toare, cu smântână, pateul şi potriveşti de sare şi piper. Cu pasta obţinută umpli jumătăţile de albuş, opreşti însă 2 jumătăţi.

Separat faci un sos: toci jumătăţile de albuş, castraveciorii, la fel şi mărarul şi adaugi maioneza. Amestqci totul, potriveşti de sare, piper şi muştar.

Facultativ adaugi 2-3 măsline tocate. Torni sosul pe un platou, aranjezi ouăle umplute şi le decorezi cu jumătăţile de măsline.

Oua umplute cu ficat de gasca

Oua umplute cu ficat de gasca

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.