Ouă umplute cu friptură de miel cu garnitură de anghinare
PrinteazaOuă umplute cu friptură de miel cu garnitură de anghinare
- 12 ouă
- 18 bucăţi de anghinare
- sare
- piper
- 3 linguri smîntînă
- 600 g carne de miel
- 1 ceapa
- 120 g ulei
- 5 căţei de usturoi
- 3/4 pahar vin roşu
- 3/4 lingură făină
- 1 1/2 pahar supă
Mod de preparare:
Carnea de miel se frige cu ulei, ceapă şi usturoi. Se scoate şi din fond se face un sos cu făină, supă, vin şi sare, apoi se strecoară. Ouăle se fierb 10 minute, se scot cojile, se taie in două şi se scot gălbenuşurile.
Friptura de miel se toacă şi se amestecă cu gălbenuşurile, sare, piper şi 3 linguri de sos si se umplu albuşurile fierte.
Se pun in bucăţile de anghinare, se încălzesc la cuptor şi se servesc napate cu restul de sos.
Pofta buna!