Oua umplute cu maioneză
PrinteazaOua umplute cu maioneză
- 10 ouă
- 4 linguri maioneză
- mărar
- pătrunjel
- tarhon
- piper
- sare
Mod de preparare:
Fierbem ouăle în apă rece. După ce apa începe să clocotească, le lăsăm la foc 8— 10 minute. Cînd le scoatem turnăm peste ele apă rece. Le curăţăm şi le tăiem în două, în lung (cu un cuţitaş vechi, înfierbîntat în foc).
Scoatem gălbenuşurile şi le punem într-un castron. Albuşurile le aşezăm pe o farfurie întinsă. Pentru ca jumătăţile de ou să stea bine pe farfurie, tăiem un căpăcel în partea cea mai bombată.
Tocăm gălbenuşurile cu sare şi cu piper, le punem în castron şi adăugăm maioneză, mărar şi pătrunjel tocat.
Cine doreşte, poate adăuga şi tarhon tăiat mărunt.Umplem albuşurile cu linguriţa, potrivindu-le atent.
In loc de maioneză, putem adăuga salată de icre de ştiucă sau de crap.
De asemenea putem amesteca gălbenuşurile cu maioneză şi cu pastă de sardele, sau cu fileuri de sardele tăiate bucăţele.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- oua umplute cu maioneza
- oua umplute cu maioneza reteta