Oua umplute cu naut

Printeaza

Oua umplute cu naut din: oua, naut, tahini, usturoi, suc de lamaie, sos sriracha, ulei de masline miere, sare, boia.

Ingrediente: Oua umplute cu naut

  • 8 ouă
  • 1 3/4 cani năut fiert
  • 3 linguri de tahini
  • 4 catei de usturoi prăjit
  • 2 linguri de suc de lamaie proaspat stors
  • 1 1/2 linguri sos sriracha
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 1/2 lingurițe miere
  • 1/2 linguriță sare
  • boia

 

Mod de preparare:

Se pun ouăle în oală și se acoperă cu apă rece. Se aduc la fierbere la foc mare. Opriți focul și se lasa sa stea timp de 15 minute. Transferati in apa rece, lasati sa se raceasca si decojiti.

Taiati in jumatati si scoateti galbenusul. Se adauga intr-un bol impreuna cu năutul, tahini, usturoi prăjită, suc de lămâie, Sriracha, ulei de măsline, miere si sare si se proceseaza la blender. Adaugati lichid din conserva de naut.

Umpleti apoi albusurile de ou cu amestecul de galbenus. Presarati cu boia si serviti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.