Oua umplute cu pasta de peste si verdeata
PrinteazaOua umplute cu pasta de peste si verdeata din: oua, pasta de peste, unt, lamaie, patrunjel, arpagic, tarhon.
- ouă fierte tari
- pastă de peşte (la tub sau cutie)
- unt
- lamaie
- pătrunjel
- arpagic
- tarhon
- frunze de lăptucă (salată verde)
Mod de preparare:
Se zdrobesc gălbenuşurile şi se amesteca omogen cu pasta de peşte, puţin unt, zeamă de lămâie şi verdeaţa tăiată fin.
Se umplu jumătăţile de albuş fiert şi se pun intr-o tavă de cuptor, bine unsă, sau pe felii de pâine consistent unse cu unt.
Se lasă la foc mediu foarte puţin şi se transferă pe farfuria de servire.
Se servesc calde, presărate cu amestecul de verdeţuri fin tocate sau stropite cu un sos vinegretă şi decorate cu frunze de pătrunjel verde.
Pofta buna!