Oua umplute cu pate
PrinteazaOua umplute cu pate din: oua, mustar, ulei, pate de ficat, sare, piper, ardei capia, marar.
- 10 ouă
- 1 ou crud, pentru maioneză
- 1 linguriţă muştar
- ulei pentru maioneză
- 1 pate de ficat de porc sau de pasăre de 200 g (de bună calitate)
- sare şi piper, după gust
- ardei capia
- mărar
Mod de preparare:
Fierbi ouăle tari şi le laşi la răcit în apă rece.
Până când ouăle se răcesc, prepari maioneza după metoda clasică: separi gălbenuşul de albuş, iar albuşul îl păstrezi pentru alte reţete sau îl arunci, dacă nu ai nevoie de el. Peste gălbenuş adaugi o linguriţă de muştar, apoi adaugi câte puţin ulei, în timp ce mixezi cu mixerul sau cu o lingură de lemn. Continui să mixezi şi să adaugi câte puţin ulei, până când obţii cantitatea dorită.
Nu uita ca la final să adaugi sare după gust, în maioneză. Cureţi ouăle fierte, le tai în două şi scoţi gălbenuşurile. Aşezi jumătăţile de ou pe o farfurie.
Gălbenuşurile le mixezi cu pateul şi cu 2-3 linguri de maioneză. Condimentezi amestecul cu sare şi piper, după gust. Este posibil să nu mai fie nevoie să adaugi sare, în funcţie de cât de sărat este pateul. Umpli jumătăţile de ou cu acest amestec. Maioneza o poţi aşeza şi sub ouăle umplute, ca un sos. în acest caz, poţi să o subţiezi cu o lingură de smântână. Ornezi cu verdeaţă, castravete sau cubuleţe de ardei capia.
Pofta buna!