Oua umplute cu pateu de ficat
PrinteazaOua umplute cu pateu de ficat
- 8 ouă
- 1 gălbenuş de ou
- 1 pateu de ficat
- 2 linguri făină
- 200 ml lapte
- 200 ml smântână
- 70 g unt
- piper măcinat
- 2 legături pătrunjel verde
Mod de preparare:
Fierbi cele 8 ouă, le cureţi şi le tai în două, în lungime. Scoţi gălbenuşurile şi le zdrobeşti cu furculiţa. Freci făina cu laptele, adaugi 20 g unt şi fierbi amestecând mereu până ce vei obţine un sos gros.
Iei de pe foc şi cât e călduţă adaugi gălbenuşurile şi pateul zdrobit şi freci până ce compoziţia devine netedă şi omogenă. Condimentezi cu piper, sare după gust şi adaugi pătrunjel verde, tăiat mărunt.
Albuşurile scobite le umpli cu vârf cu pasta obţinută şi le aşezi într-un vas termorezistent, uns cu unt. Torni smântână frecată cu gălbenuş crud, presari restul de unt şi coci până se rumeneşte.
Pofta buna!
Am mai facut oua umplute cu pateu de ficat dar pana acum nu am folosit smantana