Oua umplute cu piept de pui si porumb
PrinteazaOua umplute cu piept de pui si porumb din: oua, piept de pui, porumb, ardei, maioneza, marar, sare, piper.
- 10 ouă
- 1/2 piept de pui
- 150 g porumb dulce, din conserva
- un ardei gras roşu
- o ceaşcă maioneză
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper
- boia dulce afumată
- o lămâie
- 10 măsline verzi, pentru decor
Mod de preparare:
Se fierb ouălele tari, se răcesc şi se curăţă de coajă. Se fierbe pieptul de pui cu sare şi apoi se toacă mărunt. Se taie ouălele în jumătăţi şi se scoate gălbenuşul. Se toacă ardeiul mărunt şi se amestecă cu pieptul de pui şi porumbul fiert.
Intr-un bol, se amestecă gălbenuşurile de la ouă cu maioneza, coaja rasă de la lămâie, zeama de lămâie, verdeaţa tocată mărunt şi boiaua afumată.
Se încorporează sosul obţinut în compoziţia cu piept de pui, se adaugă sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine. Se umplu jumătăţile de ou cu salata de pui şi se ornează cu jumătăţi de măsline verzi.
Pofta buna!