Oua umplute cu sos de mustar si ierburi aromate
PrinteazaOua umplute cu sos de mustar si ierburi aromate
- 6 ouă fierte tari
- două linguri maioneză
- o linguriţă si jumătate de muştar Dijon
- o ceapă verde, feliată fin
- frunze proaspete de pătrunjel si busuioc, tocate mărunt
- piper negru, sare, paprika (după gust).
Preparare:
Se taie ouălele fierte în sferturi, într-un vas mic, se îndepărtează gălbenuşurile, apoi se zdrobesc. Se adaugă maioneza şi muştarul Dijon, se amestecă bine compoziţia rezultată până când se obţine consistenţa dorită.
Se adaugă acestei compoziţii: ceapa verde tocată mărunt, cea mai mare parte a frunzelor de verdeaţă tocate şi ele fin, sare şi piper, după gust. Cu ajutorul unei linguriţe se umplu sferturile de ou cu crema de muştar şi maioneză.
Se presară totul cu ceapă tăiată mărunt, pătrunjel şi busuioc. Mai poţi adăuga, la final, un praf de piper negru şi/sau paprika, după gust.
Pofta buna!
Sosul de mustar mi-a iesit foarte bun. Se potriveste perfect la oua umplute.