Oua umplute cu sunca de pui
PrinteazaOua umplute cu sunca de pui din: oua, sunca de pui, galbenusuri, zeama de lamaie, ceapa verde, mustar, ulei, castraveciori acri, sare, piper, salata verde.
- 10 oua
- 400 g sunca de pui
- 2 galbenusuri
- zeama de la 1 lamaie
- 1 legatura ceapa verde
- 1 lingura mustar
- 50 ml ulei
- 6 castraveciori acri
- sare
- piper
- salata verde pentru ornat
Mod de preparare:
Fierbi ouăle în apă clocotită uşor sărată, circa 10 minute. Scurgi apa şi le laşi să se răcească în apă rece cu oţet. Le decojeşti, le tai în jumătăţi şi le scoţi cu grijă gălbenuşurile. Mixezi gălbenuşurile cu muştarul şi gălbenuşurile crude. Presari puţină sare şi piper şi amesteci, adăugând câte puţin ulei.
Tai castraveciorii acri în cubuleţe şi îi laşi să se scurgă bine, în strecurătoare, presându-i din când în când. Dai şunca prin maşina de tocat. Cureţi ceapa verde şi o tai mărunt. Amesteci toate aceste ingrediente cu maioneza şi acreşti pasta cu zeamă de lămâie.
Cu această compoziţie umpli jumătăţile de ou. Le aşezi pe pat de salată verde şi le pudrezi cu piper negru. Le consumi după ce le-ai păstrat în frigider 2-3 ore.
Oua umplute cu sunca de pui
Pofta buna!