Oua umplute cu unt si mustar
PrinteazaAperitive pentru masa de Paşte: Oua umplute cu unt si mustar din: oua, unt, sare, piper, mustar, zeama de lamaie, smantana, frunze de patrunjel, frunze de salata verde si rosii.
- 6 oua fierte
- 1 lingura de unt
- sare
- piper
- 3-4 lingurite de mustar
- 1 lingura zeama de lamaie
pentru decor:
- 4 linguri smantana grasa
- frunze de patrunjel verde
- frunze de salata verde
- 3-4 rosii
Mod de preparare:
Cureţi ouăle fierte, le tai în două şi scoţi gălbenuşurile. Zdrobeşti gălbenuşurile cu furculiţa, adaugi untul şi muştarul şi amesteci bine compoziţia. Potriveşti de sare şi piper, adaugi zeama de lămâie şi umpli jumătăţile de albuş cu acest amestec.
Ornezi, folosind un şpriţ, fiecare jumătate de ou cu o floricică de smântână. La final, aşezi deasupra umpluturii câte o frunzuliţă de pătrunjel. Speli frunzele de salată verde, le scurgi bine de apă şi le pui pe un platou. Speli roşiile şi le tai feliuţe. Aşezi ouăle umplute pe frunzele de salată verde şi pui lângă acestea feliuţele de roşii.
Oua umplute cu unt si mustar
Pofta buna!